VIII. Kompér Fesztivál

Krumpli, helyi tájszólásban kompér!

Idén már nyolcadik alkalommal 2014. június 28.-án szombaton kerül megrendezésre a Kompér Fesztivál.

Abádszalók város évszázados „kompér” termesztési hagyományokkal rendelkezik. A helyi hagyományok megismertetése, ápolása, a burgonyatermesztés, gasztronómiai feldolgozás újragondolása adta az ötletet az I. Abádszalóki Kompér Fesztivál megrendezésére. A hagyományok ápolása elősegíti az identitástudatunk erősítését.

A puding próbája az evés. A városunkba érkező vendégeket a fesztivál hétvégén megismertetjük és vendégül látjuk burgonyából készült ételekkel. „Útilaput” adunk a vendégek kezébe, mellyel fölkereshetik a fesztivál programjába bekapcsolódó szolgáltatókat, (vendéglátóhelyek, magánszálláshelyek, nyitott porták) ahol kóstolót kaphatnak a burgonyából készült helyi specialitásokból és így részt vehetnek a zsűrizésben.

A Tourinform Irodában átvett útilapuval a vendégek felkereshetik a város több pontján található nyitott portát, ahol burgonyából készült ételeket kóstolhatnak, értékelhetnek. A portákat 11.00 órától 16.00 óráig térkép alapján kereshetik fel gyalogosan, személygépkocsival, lovaskocsival illetve kerékpárral.